Om oss

Digital transformation

På Nicknamed driver vi revolutionen av finansbranschen genom att utveckla framtidens digitala lösningar. Vi är specialister på att ta fram produkter med användarupplevelser och användargränssnitt som ökar nytta för våra kunder och deras slutanvändare. Vi är ett sammansvetsat team av ingenjörer, affärsanalytiker och designers med ett brinnande intresse för innovation och design.

Vår företagskultur präglas av stark entreprenöriell anda. Här har alla medarbetare möjlighet att testa sina egna idéer i vårt kreativa laboratorium. Den idé som visar stor potential och möter – eller ännu hellre skapar – ett behov på marknaden tas vidare för utveckling och lansering.

What we have learned

Vi har sett att de flesta tekniska utmaningar kan övervinnas genom att vi antar utmaningar tillsammans. Resultatet blir att vi skapar ny spjutspetsteknologi för finansbranschen. Om du har uppfattningen att finansbranschen är stelbent och tråkig kommer dina fördomar att bli utmanade.


Alla framgångsrika innovationer börjar med en idé. En idé som kanske först verkade omöjlig att genomföra, lite knäpp till och med. Men någon såg potentialen, och sa: ”Vi kör”.


Hos Nicknamed får du möjlighet att lösa komplexa problem och att göra stort avtryck i branschen. Vi utvecklar just nu ett flertal produkter inom fintech. Om du vill vara med och ta fram produkter som slutanvändare älskar är Nicknamed rätt plats för dig.

Mindset

På Nicknamed arbetar vi hela tiden med att höja kvaliteten och utvecklingshastigheten på de produkter och tjänster som vi levererar. Därför har vi utvecklat och implementerat rigorösa rutiner och principer för hur vi bedriver utvecklingsarbetet.

Vår utgångspunkt för att undvika kostsamma problem längre fram under en produkts livscykel är att utvecklingen alltid ska hålla en hög lägsta nivå.

Team & kompetens

Tillsamans har vi lyckats skapa en kedja av nyckelkompetenser som fungerar väl ihop. Här har medarbetarna insyn i design och utveckling samtidigt då vi har en fot i varandras arbete. Designteamet driver projektet mot kund och ansvarar för användarupplevelsen i tjänsten.

För att hantera utmaningar i projekt tar designteamet fram vyer och tillser att designen är enhetlig genom hela produkten. Vyerna skapas och testas i ett tidigt skede för att ge företagets utvecklingsteam en klar överblick över vad som ska göras.

Vision

Nicknamed startades för att leda transformationen av analoga tjänster till framtidens digitala lösningar. Företaget grundades av vår VD Péter Nagy som såg att det var brist på utvecklingsbolag som både kunde möta kraven på såväl tilltalande design som hög prestanda i de digitala lösningar som fanns på marknaden.

Med visionen att kunderna inte ska behöva välja mellan tilltalande design och användarupplevelse eller hög prestanda startades Nicknamed.

Vår historia

Vår första kund var bytbil.com - Schibsteds marknadsplats för fordonsbranschen. Resan började i november 2007. Vi utvecklade ny teknik, design och användarupplevelse i en webbplattform som har blivit en mycket stor framgång för Schibsted. Bytbil.com blev den helt dominerande webbplattformen för fordonsåterförsäljarnas försäljning av begagnade fordon. Vid utvecklingen av bytbil.com uppstod ett nära samarbete med bytbil.com VD Mikael Bjurek, som då hade varit inom Schibsted i 7 år. Mikael och Péter hade arbetat som kund och leverantör i olika former sedan 2006.


Mikael såg potentialen i Péter och Nicknamed och investerade i bolaget, som därmed fick tillgång till Mikaels långa erfarenhet av affärsutveckling och företagsledning, företagsbyggande och nätverk inom såväl fordonsbranschen och finansbranschen.


Mikaels erfarenheter från utveckling av digitala tjänster till fordonsbranschen ledde till att Nicknamed fick idén till Beonode. Beonode Connect hjälper fordonsverkstäder att kommunicera effektivt med kunder genom att skicka bilder och video på tilläggsarbeten vid service. Kunden kan godkänna arbetet och betala direkt i mobilen.

Inledande samarbete med Svea Ekonomi

Svea Ekonomi efterfrågade en digitalisering av kontokrediter för företagare. Tidigare var företag tvugna att besöka en bank och genomgå segdragna beslutsprocesser för kreditgivning. Därefter behövde företaget besöka banken efter att de fått ett kreditbeslut för undertecknande av skuldebrev. Nicknamed fick uppdraget att göra det enklare för företagaren. Utmaningen var att korta ner de traditionella beslutsprocesserna.

Genom ett nära samarbete med Svea Ekonomi resulterade detta i tjänsten Företagskredit. Tjänsten vänder sig enbart till företagskunder och innebär att företag via Svea Ekonomi kan ta upp krediter snabbt och enkelt utan långa handläggningstider.

Svea Ekonomi - nyckelkund

Under samarbetet med Företagskrediten blev Svea Ekonomi en nyckelkund som gav Nicknamed stort förtroende. De fortsatta beställningarna från Svea Ekonomi gjorde att företaget växte kraftigt på kort tid. Trots att företaget hade växtvärk kunde Nicknamed utveckla ytterligare en framgångsrik produkt åt Svea Ekonomi genom att utveckla tjänsten Svea Self. Nu erbjuder Svea en sömlös kredittjänst där konsumenten äger köpprocessen.

Starka relationer

Samarbetet med Svea Ekonomi fördjupades och tog allt mer av vår tid i anspråk. Vår kund har visat stor framåtanda och vill utmana finansbranschens trögrörliga storbolag med nya och innovativa lösningar som bidrar med stor nytta för slutkunderna. Därtill har de gett oss stort förtroende att utveckla nya lösningar inom givna ramar.

Under våren 2017 närmade sig Svea Ekonomi oss ytterligare genom att lägga ett bud på Nicknamed. Vårt samarbete har fördjupats ytterligare och Svea Ekonomi ville säkerställa att Nicknamed finns tillgängligt för de många projektidéer som finns inom bolaget.


Vi ska arbeta tillsammans och revolutionen inom finansbranschen med användarvänliga digitala lösningar med högsta möjliga prestanda.


Sedan sommaren 2017 är Svea Ekonomi huvudägare i Nicknamed, och bolaget kommer att fungera som en förlängning av Svea Ekonomis egen utvecklingsavdelning. Vi ser det som att vi får det bästa av två världar där vi behåller det lilla start-up bolagets flexibilitet och entreprenörskultur, samtidigt som vi får det stora företagets muskler.

Ambition & värderingar

Péter Nagy, VD

Hos Nicknamed värdesätter vi drivkraft, personlighet och stort intresse för innovation. Vi har trevliga och ambitiösa medarbetare som strävar efter att finna lösningar på komplexa problem. Vi letar efter rätt personligheter som vill växa tillsammans med oss. Våra medarbetare uppmuntras att utveckla de kompetenser som de har intresse för. Tillsammans tar vi fram en utvecklingsplan som möter medarbetarens intresse och drivkrafter.


" Vi erbjuder snabb utveckling, stor individuell frihet, och en platt organisation där den enskilde medarbetarens insats värderas högt. "


Om du är en person som vill vara med och ta fram ny spjutspetsteknologi vill vi att du hör av dig till Nicknamed. Slå oss en signal eller kom förbi oss på en kopp kaffe så visar vi dig vilka vi är och hur vi arbetar.

Omtanke

Vi äter tillsammans, tränar tillsammans, och hittar på roliga saker efter jobbet. Vi tycker att det blir mycket roligare och att vi får bättre resultat när man har roligt på jobbet och lär känna sina kollegor på riktigt.

Låter Nicknamed som en spännande arbetsplats? Vill du vara med och utveckla framtidens tjänster inom fintech? Skicka en ansökan till [email protected] eller ring Péter Nagy på 070-858 57 70.